Gävle - Säljemar

Småmursvägen 88

116 KVM 4 rum och kök 1.975.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

116 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

4 st , varav 2 st sovrum Mer fakta

Pris

1.975.000 kr

Vill du bo nära HAVET på lummig tomt med eget utespa endast 20 min till Gävle centrum

Här bor du HAVSNÄRA mitt i naturen i bekvämt enplanshus för såväl permanent- som fritidsboende med utespa och en kort promenad till havet med bl. a. bad-/båtplats och ändå bara ca 20 minuter till Gävle centrum.

Mitt i naturens hjärta erbjuds du en unik möjlighet att kombinera det bästa av två världar: naturskön avkoppling och närhet till stadens puls. Huset är beläget på en stor 1 475 kvm, fridfull tomt omgiven av grönska och lugn. Här kan du njuta av en avkopplande stund i ditt privata nya utespa, omgiven av naturens skönhet.

Boningshuset är utbyggt 2003 och har modern, öppen planlösning med ett stort vardagsrum med kamin och ett fullt utrustat kök som gör det perfekt för både familjer och par som söker ett bekvämt boende. Stort inglasat uterum. Två sovrum. Stor tvättstuga med dusch och utgång till trädgården. Separat toalett. 3-glasfönster. Telias fiber. Gästhus med två gästrum, snickar- & redskapsbod samt atriumhus på gården för middagar.

I samfälligheten ingår vatten och avlopp, väg, båtplats, grillkåta, lekplats, dansbana, badtunna, bastu, tennisbana, fotbollsplan och boulebana. Läs mer om samfälligheten på https://smamuren.nu/StartNyheter/

Varmt välkommen - Havsnära i ett plan

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in står du i en hall med en klädkammare i anslutning.

Toalett

Till höger i hallen ligger en separat toalett med fönster som släpper in det härliga dagsljuset.

Duschrum/tvättstuga

Rakt fram i hallen ligger en stor tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, tvättho och dusch. Från tvättstugan är det utgång till trädgården.

Allrum

Till vänster är hallen öppen mot ett stort allrum med ett härligt burspråk och en kamin samt öppet mot köket.

Kök

Med modern öppen planlösning till höger från allrummet ligger ett kök utrustat med ny -22 hel kyl och nyare -17 spis. Vidare är köket utrustat med mikro, fläkt och diskmaskin.

Matrum

Vidare öppet från köket ligger ett matrum med inbyggd vitrindel och utgång till ett stort inglasat uterum med skjutbara fönster och utgång till en stor altan med nytt -17 utespa.

Sovaldelning

Rakt fram från allrummet ligger en arbetshörna med två sovrum i anslutning, varav ett rymligt med utgång till uterummet.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Småmursvägen 88, 80596 Gävle

Område

Gävle - Säljemar

Boarea

116 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

26 kvm

Tomtarea

1475 kvm

Antal rum

4 st , varav 2 st sovrum

Taxeringsår

2021

Totalt taxeringsvärde

1.369.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  5
  • Totalt belopp: 760.000 kr
Driftkostnad:

Årlig elförbrukning: 16.033 krkWh/år

Elkostnad: 16.663 kr/år

Försäkringskostnad: 7.666 kr/år

Renhållning: 2.996 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift: 9.525 kr/år

Uppvärmning och hushållsel: 16.367 kr kr/år

Samfällighet vatten och avlopp, väg, båtplats, grillkåta, lekplats, dansbana, badtunna, bastu, tennisbana, fotbollsplan: 11.400 kr kr/år

Total driftskostnad: 55.092 kr/år

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Byggnad

Byggnadsår

1990

TV/Internet

Telias fiber

Energiprestanda

109 kwt/kvm/år

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster

Uppvärmning

Värmepump luft-luft, Kamin

Vatten

Enskilt vatten året om - ingår i samfälligheten

Avlopp

Enskilt avlopp - ingår i samfälligheten

Energideklaration utförd

2024-06-18

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

E

Energiprestanda, primärenergital

154

Film

Läge

Områdesbeskrivning

För ca 500 år sedan f kr. var vattenytan var ca 17 m högre, långt över våra trätoppar. Inte undra på att vikingarna begravde sina döda högt upp på Furnäsberget. Iggön var delad i två delar, Storön samt Västerön, med ett vadställe ca 50 m upp efter byvägen.

Iggön finns nämnd i skrifterna på 1500 talet när ”RikNils” söner köpte Iggön. Rik Nils var en mindre trevlig person som levde av att plundra fartyg som förliste utanför Iggön. Det finns en sägen som som säger att han grävt ner en skatt på ön.

Det finns mer att läsa på hemsidan http://www.hillehembygd.se/ om Iggöns historia.

Namnet Iggön kommer troligen av att det växer Idegran på ön gamla namn för Igon
eller Iggan.
Det har även förekommit gruvbrytning på Iggöhällan.

På 50-talet fanns fungerande jordbruk på ön och korna gick lösa i skogen. Man kan se rester av de inägor där man bärgade hö åt korna bl.a. strax före första infarten till Småmuren samt där Eriksson bor. Där fanns även en gammal lada på den tiden. Det fanns en affär på Ön där vi med båt åkte genom sundet och handlade. Det rökte hos alla fiskare och man åt varm böckling hos Sandbergs och Öhlunds bl.a. Ljudet från kulmotorerna kommer man alltid att minnas.

I sundet mellan Iggön och Säljemar fanns massor med fisk och gäddorna var stora och for ut från vassruggarna med stora plask. Mjärdarna var så fulla att man inte orkade lyfta upp dessa.

Där vår förening håller hus var bara urskog förutom Norrtorpsvägen, Skäret samt Åsundsharen.

I slutet av 1970 talet köpte Gävle kommun området av John Grönberg och planerna på ett fritidsområde tog fart. HSB med Sven Skytt i spetsen köpte området i sin tur av Kommunen och började exploateringen av området. John Nordqvist fick i uppdrag att utföra vägar bollplan hamn m.m.

Det var mycket som blev fel från början. Marken var mycket svårarbetad med sten och berg. Hamnen blev för grund och det gjorde att arbetet fördyrades kraftigt. Funktionen i toalettsystemet var dåligt och kostsamt att åtgärda och vi som användare hade svårt att kontrollera kostnaderna.

Föreningen bildades och vi tog över driften av anläggningen. Ett av problemen var att vi behövde tömma tankarna mycket ofta och detta var en av orsakerna till kostnadsökningarna. Lennart Malm kom på att man kunde koppla ihop gråvattentankarna m ed svartvattnet och därmed infiltrera vattnet från toaletter m.m. Efter många möten med kommunen godkändes anläggningen och därmed blev anläggningen mer kostnadseffektiv. Nu behövde vi inte köra vatten till Gävle.

Beträffande föreningens verksamhet under åren kan man bara tacka alla duktiga medlemmar som arbetat med alla projekt, timrade vindskydd, bastun, naturstigen m.m. Den utökade byggrätten som medgav att man fick bygga större hus än 80 m2 än som den ursprungliga planen bara medgav. Det har gjort att alla har möjlighet att bygga ut för att ge möjligheten få förmånen att bo på denna vackra plats.

En annan positiv sak är att det hänt mycket det senaste åren; tennis och fotbollsplan, dansbanan grillplatser m.m. är upprustade. Jag tycker även att driften på vatten/toalettanläggningen har blivit betydligt stabilare och det är mycket Dickie Forsmarks förtjänst.

Föreningen kommer att fortsätta att utvecklas och området bli ännu bättre om medlemmarna engagerar sig, väcker förslag, diskuterar med styrelsen. Tyvärr används inte detta forum/hemsidan på ett sätt som motsvarar kraven i ”2000 talets” tidevarv, det vore naturligt att meddela t.ex. vad styrelsen diskuterar. Det skulle bli ett större engagemang från medlemmarna att föra föreningen framåt i utvecklingen.